Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Laatste nieuws

 • -

  Resultaten tweede cornonapeiling onder het inwonerspanel GGD ZHZ

  Sinds maart 2020 houdt de GGD Zuid-Holland Zuid (ZHZ) peilingen onder inwoners om de impact van het coronavirus op het dagelijks leven van de inwoners van de regio Zuid-Holland Zuid te onderzoeken. De eerste peiling is gehouden van 27 maart t/m 6 april 2020, de tweede peiling van 10 juni t/m 17 juni. In de tweede peiling is onderzocht hoe respondenten tegen de recente versoepelingen aankijken, hoe het is met het lichamelijke en geestelijke welzijn, of er behoefte is (geweest) aan zorg of ondersteuning en of zorgafspraken zijn uitgesteld sinds de coronacrisis. Ten slotte is er gevraagd hoe respondenten aankijken tegen een mogelijk vaccin tegen het coronavirus.

 • -

  Genotmiddelengebruik onder jeugd Zuid-Holland Zuid lager dan landelijk

  Het percentage leerlingen dat rookt, alcohol drinkt en wiet gebruikt ligt in de regio Zuid-Holland Zuid (ZHZ) lager dan gemiddeld in Nederland. Zoete drankjes worden meer genuttigd. Dit blijkt uit de Gezondheidsmonitor Jeugd die de GGD ZHZ, samen met de 24 andere GGD'en in Nederland, in het najaar van 2019 uitvoerde onder leerlingen van klas 2 en 4 van het voortgezet onderwijs.

 • -

  Resultaten onderzoek naar vleesconsumptie

  Het Voedingscentrum adviseert om niet meer dan 500 gram vlees per week te eten, waarvan maximaal 300 gram rood vlees. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om minder vlees te eten en dit te vervangen door bijvoorbeeld vegetarische alternatieven. De één doet dit uit gezondheidsoverwegingen, de ander voor dierenwelzijn of het milieu. In februari hebben ruim 1.400 respondenten uit het inwonerspanel van de GGD ZHZ een vragenlijst ingevuld over hun vleesconsumptie en opvattingen over vlees. Meer weten over dit onderzoek? Lees dan verder.

 • -

  hoegezondiszhz.nl vernieuwd

  Afgelopen tijd is er hard gewerkt aan de nieuwe startpagina voor hoegezondiszhz.nl. We zijn trots op het resultaat dat we vandaag mogen delen! De dashboards met de resultaten van onze onderzoeken hebben een nieuw uiterlijk gekregen en er is een dashboard met de cijfers van volwassenen en ouderen toegevoegd. De cijfers over jongeren (12-18 jaar) volgen op 1 juli. Meer weten over de structuur van hoegezondiszhz.nl? Lees dan verder.