Een ogenblik geduld a.u.b.

hoegezondiszhz.nl vernieuwd

door Suzan Bras

Afgelopen tijd is er hard gewerkt aan de nieuwe startpagina voor hoegezondiszhz.nl. We zijn trots op het resultaat dat we vandaag mogen delen! De dashboards met de resultaten van onze onderzoeken hebben een nieuw uiterlijk gekregen en er is een dashboard met de cijfers van volwassenen en ouderen toegevoegd. De cijfers over jongeren (12-18 jaar) volgen op 1 juli. Meer weten over de structuur van hoegezondiszhz.nl? Lees dan verder.

Hoe werkt de vernieuwde startpagina?

De nieuwe startpagina is opgebouwd uit drie delen.

1) Drie doelgroepen

  • De GGD ZHZ (onderdeel van de Dienst Gezondheid & Jeugd) doet onderzoek onder ouders van kinderen van 0 tot 12 jaar, onder jongeren (12 tot en met 18 jaar) en volwassenen en ouderen (19 jaar en ouder). Voor ieder van deze leeftijdsgroepen kan een dashboard geraadpleegd worden met resultaten van de onderzoeken.

2) Nieuws

  • We publiceren onder nieuws regelmatig nieuwe berichten over de activiteiten van ons team van onderzoekers. Denk hierbij aan:
    • Aankondiging van een nieuw onderzoek
    • Bekendmaking van nieuwe resultaten
    • Gepubliceerde artikelen

3) Thema's

  • Een aantal thema's wordt op de startpagina uitgelicht, zoals bijvoorbeeld thema's die in het nationaal preventieakkoord zijn opgenomen of die actueel zijn. We gaan uitgebreid in op deze thema's, bijvoorbeeld de definitie en/of het advies van de GGD bij dit thema. Daarnaast worden bij deze thema's cijfers gegeven voor de drie leeftijdsgroepen waar onderzoek naar wordt gedaan. Op deze manier is het mogelijk om direct een totaalbeeld te zien van de cijfers in de gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid.

Via de menubalk bovenaan de pagina vindt u alle op de site gepubliceerde nieuwsberichten Ook vindt u hier alle rapporten die vanuit het team onderzoek zijn gepubliceerd en een link naar de databank met nog meer cijfers en interessante externe bronnen. Mocht u vragen hebben over waar u bepaalde informatie op hoegezondiszhz.nl kunt vinden, neem dan contact met ons op.