Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

 • Inwonerspanel over dementievriendelijke gemeenten

  / Suzan Bras

  Steeds meer mensen krijgen te maken met dementie. Eén op de drie vrouwen krijgt deze hersenziekte en één op de zeven mannen. Het is daarom belangrijk om als samenleving goed met dementie om te kunnen omgaan. In mei is een vragenlijst uitgezet onder het inwonerspanel van Zuid-Holland Zuid met als onderwerp: dementievriendelijkheid. Wilt u meer weten over dementievriendelijkheid en de resultaten van dit onderzoek, lees dan snel verder.

 • Resultaten Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen 2020

  / Johan van Veelen

  Het aantal inwoners dat rookt is in de afgelopen vier jaar gedaald in de regio Zuid-Holland Zuid Dat blijkt uit de Gezondheidsmonitor 2020 van de GGD ZHZ.

  De gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen is een onderzoek dat van september tot en met november 2020 is uitgevoerd. Aan dit onderzoek hebben meer dan 12.000 inwoners van 18 jaar en ouder uit de regio Zuid-Holland Zuid meegedaan. Deelnemers kregen vragen over onder meer hun levensstijl, hun lichamelijk en psychische welbevinden en participatie in de samenleving. De resultaten van het onderzoek gebruiken de gemeenten en de GGD om actie te ondernemen om de gezondheid en het welzijn voor inwoners te behouden of waar nodig te verbeteren.

 • Resultaten derde coronapeiling onder het inwonerspanel GGD ZHZ

  / Suzan Bras
  Sinds maart 2020 houdt de GGD Zuid-Holland Zuid (ZHZ) peilingen onder inwoners om de impact van het coronavirus op het dagelijks leven van de inwoners van de regio Zuid-Holland Zuid te onderzoeken. De eerste peiling is gehouden van 27 maart tot en met 6 april 2020, de tweede peiling van 10 tot en met 17 juni 2020 en de derde van 12 tot en met 24 januari 2021. In januari hebben 5.924 panelleden van het inwonerspanel van de GGD ZHZ per mail een online vragenlijst ontvangen. In totaal hebben 2601 (44%) panelleden de vragenlijst ingevuld. De resultaten van deze peiling geven inzicht in de impact van het coronavirus op het dagelijks leven van inwoners in de regio Zuid-Holland Zuid.