Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

 • Ruim helft jongvolwassenen in onze regio ervaart psychische klachten

  / Suzan Bras

  Meer dan de helft (54%) van de jongvolwassenen in de regio Zuid-Holland Zuid geeft aan psychische klachten te ervaren. Dit blijkt uit de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022, een landelijk onderzoek uitgevoerd onder bijna 70.000 jongvolwassenen door Netwerk GOR in de periode april tot en met augustus 2022. In de regio Zuid-Holland Zuid hebben bijna 1.800 jongvolwassenen deelgenomen.

 • Praat mét mij: Dé senior bestaat niet

  / Chrystel Luijendijk

  GGD ZHZ is in focusgroepen in gesprek gegaan met senioren (66- 76 jaar) om meer inzicht te krijgen in wat zij onder vitaliteit verstaan en wat zij denken nodig te hebben om vitaal te blijven. Overeenkomend met eerder onderzoek is gebleken dat vitaliteit en kwetsbaarheid elkaar niet uitsluiten, maar naast elkaar kunnen bestaan. Alleen het individu kan bepalen wat een vitaal, waardevol en zinvol leven maakt, ongeacht de aanwezigheid van fysieke en mentale beperkingen. Dat heeft consequenties voor de manier waarop beleid gemaakt wordt. Wilt u meer weten over dit onderzoek, lees dan snel verder.

 • Inwonerspanel over de invloed van de energiecrisis op gezondheid

  / Chrystel Luijendijk

  Welk effect hebben de hoge energieprijzen op de gezondheid van inwoners in de regio Zuid-Holland Zuid? Maken zij zich zorgen over de stijgende energieprijzen? Wat is de invloed op gedachten, gevoelens, gezond gedrag en op rondkomen? De GGD ZHZ deed hier in december 2022 en januari 2023 onderzoek naar onder het inwonerspanel. In totaal deden ruim 2.500 inwoners uit de regio Zuid-Holland Zuid mee. De resultaten worden weergegeven in deze infographic.