Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

 • Kinderen drinken steeds meer water en minder zoete drankjes

  / Suzan Bras

  Vrijwel alle ouders die meegedaan hebben aan de Kindmonitor van de GGD regio Zuid-Holland Zuid geven aan dat de gezondheid van hun kind (zeer) goed is (96,4%). Aan de monitor deden ruim 7000 ouders mee met een kind in de leeftijd van een half jaar tot en met twaalf jaar. Zij hebben daarbij onder meer vragen beantwoord over de mogelijke gevolgen van de coronaperiode.

 • Middelbare scholieren in onze regio gelukkiger dan elders in het land

  / Suzan Bras
  Afbeelding Corona Gezondheidsmonitor Jeugd 2021

  Middelbare scholieren in de GGD regio Zuid-Holland Zuid voelen zich minder vaak eenzaam en gestrest, zijn weerbaarder en hebben minder vaak suïcide overwogen dan leeftijdsgenoten in andere delen van Nederland. Ook worden leerlingen in onze regio minder vaak gepest. Wel nam het percentage leerlingen dat zich meestal (zeer) gelukkig voelt af. Leerlingen in Zuid-Holland Zuid gebruiken significant minder genotmiddelen dan het landelijk gemiddelde.

 • Inwonerspanel over dementievriendelijke gemeenten

  / Suzan Bras

  Steeds meer mensen krijgen te maken met dementie. Eén op de drie vrouwen krijgt deze hersenziekte en één op de zeven mannen. Het is daarom belangrijk om als samenleving goed met dementie om te kunnen omgaan. In mei is een vragenlijst uitgezet onder het inwonerspanel van Zuid-Holland Zuid met als onderwerp: dementievriendelijkheid. Wilt u meer weten over dementievriendelijkheid en de resultaten van dit onderzoek, lees dan snel verder.