Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

 • Overhandiging rapport 'De uitdagingen van een nieuw leven'

  / Suzan Bras
  Op woensdag 12 juli 2023 om 10.00u overhandigt team onderzoek van GGD ZHZ het rapport 'De uitdagingen van een nieuw leven' aan de wethouders Eva Dansen en Marjo Molengraaf op het gemeentehuis in Gorinchem. Het rapport bevat domeinoverstijgende aanbevelingen.Op woensdag 12 juli 2023 om 10.00u overhandigt team onderzoek van GGD ZHZ het rapport 'De uitdagingen van een nieuw leven' aan de wethouders Eva Dansen en Marjo Molengraaf op het gemeentehuis in Gorinchem. Het rapport bevat domeinoverstijgende aanbevelingen.
 • Daling in het ervaren van een goede gezondheid

  / Johan van Veelen

  Het percentage inwoners dat hun gezondheid als goed of zeer goed ervaart is gedaald ten opzichte van voorgaande jaren. De grootste daling zien we bij de groep inwoners die moeite heeft met rondkomen. Dit blijkt uit de Corona Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen, een grootschalig vragenlijst onderzoek uitgevoerd in het najaar van 2022 onder bijna 365.000 Nederlanders van 18 jaar en ouder, waarvan bijna 10.000 uit de regio Zuid-Holland Zuid.

 • Ruim helft jongvolwassenen in onze regio ervaart psychische klachten

  / Suzan Bras

  Meer dan de helft (54%) van de jongvolwassenen in de regio Zuid-Holland Zuid geeft aan psychische klachten te ervaren. Dit blijkt uit de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022, een landelijk onderzoek uitgevoerd onder bijna 70.000 jongvolwassenen door Netwerk GOR in de periode april tot en met augustus 2022. In de regio Zuid-Holland Zuid hebben bijna 1.800 jongvolwassenen deelgenomen.