Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

 • Toenemende stress bij jongeren in Zuid-Holland Zuid

  / Suzan Bras

  In het najaar van 2023 voerden alle GGD’en, in samenwerking met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Gezondheidsmonitor Jeugd uit onder middelbare scholieren in de klassen 2 en 4 in heel Nederland. In totaal vulden ruim 188.000 leerlingen van 885 scholen van het regulier voortgezet onderwijs een vragenlijst in over gezondheid, leefstijl en welzijn. In 2015 en 2019 vonden eerdere metingen van de reguliere Gezondheidsmonitors Jeugd plaats. In 2021 was er een extra meting in het kader van corona. Door de resultaten van verschillende jaren naast elkaar te leggen, zijn ontwikkelingen in de tijd te zien.

 • Overhandiging rapport 'De uitdagingen van een nieuw leven'

  / Suzan Bras
  Op woensdag 12 juli 2023 om 10.00u overhandigt team onderzoek van GGD ZHZ het rapport 'De uitdagingen van een nieuw leven' aan de wethouders Eva Dansen en Marjo Molengraaf op het gemeentehuis in Gorinchem. Het rapport bevat domeinoverstijgende aanbevelingen.Op woensdag 12 juli 2023 om 10.00u overhandigt team onderzoek van GGD ZHZ het rapport 'De uitdagingen van een nieuw leven' aan de wethouders Eva Dansen en Marjo Molengraaf op het gemeentehuis in Gorinchem. Het rapport bevat domeinoverstijgende aanbevelingen.
 • Daling in het ervaren van een goede gezondheid

  / Johan van Veelen

  Het percentage inwoners dat hun gezondheid als goed of zeer goed ervaart is gedaald ten opzichte van voorgaande jaren. De grootste daling zien we bij de groep inwoners die moeite heeft met rondkomen. Dit blijkt uit de Corona Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen, een grootschalig vragenlijst onderzoek uitgevoerd in het najaar van 2022 onder bijna 365.000 Nederlanders van 18 jaar en ouder, waarvan bijna 10.000 uit de regio Zuid-Holland Zuid.