Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

 • Resultaten derde coronapeiling onder het inwonerspanel GGD ZHZ

  / Suzan Bras
  Sinds maart 2020 houdt de GGD Zuid-Holland Zuid (ZHZ) peilingen onder inwoners om de impact van het coronavirus op het dagelijks leven van de inwoners van de regio Zuid-Holland Zuid te onderzoeken. De eerste peiling is gehouden van 27 maart tot en met 6 april 2020, de tweede peiling van 10 tot en met 17 juni 2020 en de derde van 12 tot en met 24 januari 2021. In januari hebben 5.924 panelleden van het inwonerspanel van de GGD ZHZ per mail een online vragenlijst ontvangen. In totaal hebben 2601 (44%) panelleden de vragenlijst ingevuld. De resultaten van deze peiling geven inzicht in de impact van het coronavirus op het dagelijks leven van inwoners in de regio Zuid-Holland Zuid.
 • Gedrag en welbevinden van 70-plussers tijdens de Coronacrisis: Deel 2

  / Suzan Bras

  GGD Zuid-Holland Zuid en de afdeling Onderzoek en Business Intelligence van de Gemeente Rotterdam hebben in samenwerking met het regionale project Senioren sterker maken: fysiek en sociaal de data geanalyseerd van deelnemers van 70 jaar en ouder die meededen aan de regionale coronamonitor. Deze monitor gaat over het gedrag en welzijn van mensen ten tijde van de coronacrisis. Eerder verscheen er al een rapport over het gedrag en welbevinden van senioren tijdens de eerste coronagolf (data van april t/m juni). Onderstaand leest u de belangrijkste resultaten uit de tweede coronagolf die nu gaande is (data van juli t/m november). 

 • Inwonerspanel over hitte en gezondheid

  / Suzan Bras

  Klimaatverandering leidt tot meer weersextremen zoals hittegolven. Veel mensen hebben tijdens deze hittegolven moeite om hun huis koel te houden, waardoor de temperatuur in woon- en slaapkamers in de zomer van 2020 kon oplopen tot 40 graden. Aanhoudende hitte kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Omdat we de afgelopen zomer vanwege de coronapandemie meer uren thuis hebben doorgebracht, is het koel houden van woningen nog belangrijker gebleken. 

  Om de ervaringen van inwoners met hitte in en om het huis tijdens de zomer van 2020 te onderzoeken, heeft de GGD ZHZ een onderzoek uitgezet onder haar inwonerspanel. In november 2020 hebben 4.473 panelleden van het inwonerspanel van de GGD ZHZ per mail een online vragenlijst ontvangen. In totaal hebben 1.283 panelleden (29%) de vragenlijst ingevuld.